Virtual Biro

Vatra i Led kamini u Vašem domu

  • Vatra i Led kamini u Vašem domu
  • Zimski dani, pucketanje vatre, toplina i idila. Koliko je ”must have”  imati kamin u abijentu doma i mogu li električni kamini zameniti stare tradicionalne kamine na čvrsta goriva?
  • Složićete se da je veoma teško zamisliti zimsku idilu sa kućom bez ognjišta. Tradicionalni kamini se često ne uklapaju u savremene stilove pri uređenju enterijera ,zato postoje oni kamini koji Vam omogućuju da pored modernog izgleda doživite i autentični doživljaj. Tu su električni kamini, kamini na gas i bioetanol sa kojima ćemo Vas malo više upoznati.

    Kamine biramo pre svega po potrebama i željama .

  • Tradicionalni kamini – su kamini koji nas vraćaju u detinjstvo. Pucketanje drveta ,miris i toplina dok sedimo, gledamo u vatru je pravi doživljaj. Primarna funkcija ovakvog tipa kamina je grejanje prostora, takođe dele se na kamine otvorenog I zatvorenog tipa, ovi drugi su više poput peći na drva te iz tog tazloga ih zaobilazimo ovog puta, i reći da je pravi izbor zidani kamin otvorenog tipa.
  • Ali šta ako vam se oseti miris gareža i dima koji zna nekad da baš zasmeta ili pak nemate uslova tehničke prirode, niste u kući ili nemate dimnjak, prostoriju za odlaganje drva.

Kamini na gas/plin – za razliku od tradicionalnih kamina, ne zahteva prostor za odlaganje čvrstog goriva, nema dima i čađi. Mogu se ugraditi i u zid, a el. termostat Vam omogućava da održavate konstantnu temperature prostora.

Mada su potpuno bezbedni i atestirani, u našem narodu još postje skeptici koji ne bi ugradili plin u kuću “može da eksplodira”. U tom slučaju sledeća opcija.

Električni kamini – su kamini za Vas ukoliko želite kamin dekorativnog-estetskog tipa jer kod el. kamina zagrevanje prostora ima manju ili čak nikakvu ulogu, nema prave vatre ni dima i jednostavni su za održavanje.

Nećete se baš puno ogrejati u većim otvorenim prostorijama ali bar imate neki užitak i možete ih postaviti gde god želite, na zid u zid, komodu, policu… Ne zahtevaju dimnjake i prostor za odlaganje čvrstih goriva. Jednostavno savršeni za moderne stanove.

Kamini na bioetanol –ukoliko ste grejanje rešili na drugi način i želite kamin zbog estetike i dekoracije onda je ovaj kamin idealan za Vas. Zbog svoje univerzalnosti ima neograničene mogućnosti uklapanja i postavljanja u enterijer.

Napišite nam Vaša iskustva i sugestije na ovu temu, šta bih ste odabrali za vašu zimsku bajku?

Podeli ovu temu sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kategorije

Pročitajte još

Vatra i Led kamini u Vašem domu Vatra i Led kamini u Vašem domu Zimski dani, pucketanje vatre, toplina i

Zapratite

Posetite