Virtual Biro

Top 50 Modernih kuca ikad napravljenih
Dizajn za 2024 godinu

Ovo je lista fotografija od 50 najboljih modernih dizajna kuća ikada napravljenih. Neki od tih domova su izuzetno popularni na internetu, što samo dodatno potvrđuje njihovu izvanrednost i još jedan je razlog da ih istražite. 

Naravno, ovi moderni dizajni kuća odabrani su prema našem ličnom ukusu, pa se ne morate nužno slagati sa svim odabranim, jer kao i svako drugi, imate svoj ukus kada su u pitanju moderne kuće. Ipak, nakon što pogledate fotografije u nastavku, očekujemo da ćete barem priznati, ove kuće zaista izvanredni primeri moderne arhitekture. 

Top 50 Modernih kuca ikad napravljenih

Kriterijumi koje smo uzeli u obzir prilikom odabira su sledeći:

Lokacija i moderni dizajn kuće 

Šta čini ove moderne dizajne kuća tako posebnim i različitim od drugih? Pa, jedan od kriterijuma je bila lokacija kuće, koja često igra važnu ulogu u načinu na koji se kuća projektuje. Na primer, kuće koje je dizajnirao SAOTA često su izgrađene na litici, visoko iznad okeana ili na kamenoj plaži, što pruža stanovnicima priliku da uživaju u zadivljujućem pogledu ili opuštajućim zvucima okeanskih talasa koji udaraju o stene ispod kuće. Priroda uvek ima veliki uticaj na dizajn kuće.

Zatim, veličina kuće

Često se misli da kuća mora biti ogromna ili skupa da bi bila lepa ili izvanredna. Međutim, ovo je daleko od istine. Primetićete da smo izabrali neke prilično male kuće (u poređenju sa drugima) za ovu listu. Kvalitetni arhitekti i njihovi klijenti koji imaju stil mogu stvoriti prelepe moderne dizajne kuća, bez obzira na to koliko je kuća velika na kraju.

Arhitektonski stil 

Govoreći o stilu, to nas dovodi do sledećeg kriterijuma. Stil u arhitekturi. Ovo je još jedna stvar koja je duboko povezana sa ličnošću, ali morate priznati da kada neko ima stil, to je očigledno. Mislim da arhitekte i vlasnici tih domova imaju izuzetan stil u arhitekturi, što je jedan od razloga zašto samo uvrstili ove domove na listu.

Moderan dizajn fasade 

Prednja fasada je verovatno najvažniji deo dizajna svake kuće. Budući da je okrenuta ka javnom prostoru, bitno je da se kuća dobro uklapa sa okolinom i sa celokupnim komšilukom. Spoljni dizajn kuće okrenut ka dvorištu iako je prednja fasada nešto važnija u dizajnu kuće, fasada okrenuta ka dvorištu nije ništa manje važna.  moderan dizajn kuće upotpunjen terasama, bazenima i baštama je veliki plus u ovom odabiru.

Zeleni krov kao deo modernog dizajna kuće 

Zeleni krovovi često igraju ključnu ulogu u održivom stanovanju. Pored toga što su dobri za životnu sredinu i celokupnu održivost vašeg doma, oni takođe doprinose vizuelnom izgledu kuće. Singapurska Ski Garden House, koju je dizajnirao Guz Architects, predstavlja izvanredan primer zelenog krova koji je deo modernog dizajna kuće.”

Vau faktor’ modernog dizajna kuće 

Kada uzmete u obzir sve gore navedene kriterijume, dobijete jedan jedini, ‘vau faktor’. Kada vidite moderan dom i njegov dizajn, ili ste impresionirani ili niste. To se može opisati kao ‘vau faktor’, i na kraju, to je glavni razlog zašto su ovi domovi na ovoj listi. Svi su privukli našu pažnju, zainteresovali nas i ostavili impresioniranim, što me je navelo da sastavimo ovu listu od 50 najboljih modernih dizajna kuća. 

Pa pogledajte naš top 50 modernih kuća!

Podeli ovu temu sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kategorije

Pročitajte još

Cvijiceva Place Novogradnja u centru Beograda Novogradnja Cvijiceva Place Beograd U toku je završna faza izgradnje objekta CVIJIĆEVA PLACE. Modernog

Zapratite

Posetite