Virtual Biro

Top 10 Stilova enterijera koji prkose vremenu

 • Da li ste se ikada zapitali koji stil u enterijeru će uspešno pratiti sve trendove što nam se nameću, kojih morate priznati da ima mnogo? Sa ovih top 10 stilova enterijera sigurno nećete pogrešiti, a ni sa 2 stila bonusa !
  • Industrijski stil metal ,drvo ,stara cigla ,čelik…napuštene industrijske zgrade postala je izuzetno zanimljiva i inspirativna u svetu dizajna.

  • Barokanski stil – luksuz, prikazan kroz dinamično i bogato ukrašene stubove, polustubove, obimne lukove i neobične figure.

   Postmodernizam – Boje,teksture,detalji,  figurice bizarnih oblika i kontrast. Ovaj stil se uglavnom koristi za popravke u raznim restoranima, klubovima, kozmetičkim salonima. Ali postoje i takvi stanovi gde se ovajs stil koristi kao rešenje nestandardnih stambenih problema. 

   Bauhaus – ” Manje je više” pravac Bauhausa, naglasak je na ravnim ivicama, na minimalnom ukrašavanju..

   Renesansni stil – Antičkim elementima i dekoracijom, postao je inspiracija i uzor za mnoge savremene privatne stambene, poslovne, hotelske enterijere.

   Modernizam – Geometrijski oblici su  jedna od značajnih karakteristika modernizma u enterijeru. Jastuci i jedinstvene dizajnirane stolice sa akcentima, stvaraju savršeni kontrast bez odudaranja od ukupne teme dekora..

   Savremeni stil – neutralna paleta boja,oblici  elegantnih zakrivljenih linija,zaobljeni nameštaj, komad rasvete ili dekorativi elementi čine ovaj stil jedinstvenim.

   Neoklasicizam – ovo je stil gde su prvenstveno ravni pravougaoni oblici i teksture, održavani tihim, ne vrištanjem, tonovima, drugim rečima, klasičnim ali sa savremenim detaljima i materijalima.

   Secesija – Bele, krem i peščane boje se često kombinuju sa bojom trave, lišća i kamenja, a dopunjuju ih nijanse drveta i zemlje. Takođe, ovaj stil opremanja podrazumeva kombinaciju različitih materijala (drvo, staklo, kamen) kao i obavezno prisustvo cvetnih motiva i slika vodenih biljaka.

   Rokoko – senzualnost,intimnost,kraljevski luksuz pripada ovom stilu.Materijali kao pto su drvo, kristali, tekstil ,bronza i pozlata su uključeni u ovaj stil.

   Art deko – karakterističan po raskošnom i glomaznom nameštaju smelih geometrijskih linija, a istovremeno ćoškastih ivica,naglašavanje stilizovane životinjske figure, perjani elementi, nage skulpture i egzotični materijali.

Podeli ovu temu sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kategorije

Pročitajte još

Top 10 Stilova enterijera koji prkose vremenu Da li ste se ikada zapitali koji stil u enterijeru će uspešno pratiti

Zapratite

Posetite